1. Przygotowanie farszu:Ugotowanego buraka ścieramy na tarce. Jabłko i cebulę kroimy w kostkę, a następnie drobno siekamy orzechy. Dodajemy 2 łyżki oleju i 2 łyżki konfitury z tarniny. Doprawiamy pieprzem i dokładnie mieszamy. Przygotowanie mięsa:Filet z kurczaka rozcinamy na 4 płaty.Rozbijamy i odrobinę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Na każdy płat mięsa kładziemy plaster szynki np. szwarcwaldzkiej.Następnie wykładamy farsz i ciasno zwijamy roladki.Obtaczamy je w jajku oraz bułce tartej i smażymy ze wszystkich stron aż do uzyskania złotego koloru.Tak przygotowane roladki drobiowe można zaserwować na ciepło na obiad lub podać, pokrojone w plastry, na kolację.
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.