1. Marynata: wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą wymieszać. Tuszkę z kurczaka umyć i osuszyć, usunąć kość korpusu, oprószyć solą, pieprzem i natrzeć wcześniej przygotowaną marynatą, odstawić na około 1 godzinę, a najlepiej na całą noc. Farsz: ryż ugotować al dente w lekko osolonym wrzątku z 2 łyżeczkami curry. Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na oleju, dodać warzywa na patelnię oraz oczyszczoną i pokrojoną w kostkę paprykę. Podlać bulionem i dusić aż warzywa będą miękkie a płyn odparuje. Na samym końcu doprawić solą, pieprzem, curry, miodem, dodać ugotowany ryż i całość dokładnie wymieszać. Tuszkę z kurczaka napełnić farszem, dokładnie zaszyć i związać nogi. Gotowego kurczaka przełożyć (piersiami do góry) do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego i podlać piwem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 90-100 minut. Smacznego :)
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.