Sałatka z rukoli ze smażonym stekiem z antrykotu z nowalijkami i sosem vinegret

20 minut
4 porcje

Składniki

  • ½ opakowania rukoli
  • 2 rzodkiewki
  • 200 g antrykotu wołowego
  • 150 g ugotowanych nowalijek (np. marchew i cukinia)
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • sok z połowy cytryny
  • 1 łyżeczka miodu
  • sól i pieprz
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Stek delikatnie skropić tłuszczem i smażyć, aż się zarumieni. Dopiero potem należy go posolić i popieprzyć. Następnie pokroić w cienkie plasterki. W miseczce połączyć musztardę z sokiem z cytryny i miodem. Na talerzu ułożyć rukolę, ugotowane i pokrojone nowalijki oraz rzodkiewkę. Na nich plasterki wołowiny. Wszystko polać przygotowanym wcześniej sosem.