Ciastko W-Z

75
4

Składniki

BISZKOPT:
  • 6 jajek
  • 70 g kakao
  • 150 g mąki
  • 150 g cukru
KREM:
  • 1 l śmietany kremówki
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 1 opakowanie Śmietan-fix
DO NASĄCZENIA:
  • rum
GANASZ:
  • 300 g gorzkiej czekolady
  • 20 g masła
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Jajka ubić z cukrem. Następnie dodać mąkę i kakao. Przełożyć do blaszki i piec w 170 stopniach przez 30 minut. Po wystygnięciu biszkopt przekroić wzdłuż na pół. Do śmietany dodać fix i ubić ją z cukrem pudrem. Przełożyć nią biszkopt. Wierzchnią warstwę ciasta nasączyć rumem za pomocą pędzelka. Czekoladę rozpuścić z masłem i polać nią wierzch ciasta. Wstawić do lodówki. Dekorować bitą śmietaną.