1. Umyte i osuszone ćwiartki z kurczaka natrzyj solą, pieprzem i papryką, 6 wyciśniętymi ząbkami czosnku, świeżym tymiankiem oraz sosem sojowym i skórką z jednej pomarańczy. Pozostaw w marynacie na minimum pół godziny.
2. Ćwiartki kurczaka piecz w rozgrzanym do 180 oC piekarniku na kratkach przez 40 minut.
3. Na suchą patelnię wrzuć anyż, goździki i je podpraż. Połóż plastry pomarańczy, oprósz cynamonem i zarumień. Dodaj cukier trzcinowy i trzymaj na ogniu aż do jego rozpuszczenia.
4. Ugotuj pokrojony seler, dodaj do niego masło, mleko i rozgnieć na purée. Dodaj drobno skrojony por, sól i pieprz do smaku. Podawaj upieczoną ćwiartkę kurczaka z selerowym purée w towarzystwie plastrów pomarańczy.
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.