1. Mięso umyj i osusz. Pokrój w plastry o grubości ok. 1 cm i lekko rozbij tłuczkiem. Oprósz solą i pieprzem oraz przyprawą do wieprzowiny. W tym czasie gotuj ziemniaki.
2. Mięso smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Pora pokrój w kostkę i zeszklij na niewielkiej ilości oleju. Dodaj przekrojone na pół winogrona, rozmaryn, miód i podsmażone mięso.
3. Wlej wino i duś przez kilka minut do zredukowania sosu. W tym czasie ugotowane i ostudzone ziemniaki przeciśnij przez praskę lub maszynkę. Połącz z mąką ziemniaczaną, uformuj kule, lekko je spłaszcz i zrób w nich wgłębienie.
4. Tak przygotowane chwile wcześniej kluski wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj przez ok. minutę od wypłynięcia na wierzch. Pomidory przekrój na pół, cebulę pokrój w piórka. Dodaj sól, pieprz i wymieszaj. Mięso polane sosem podawaj ułożone obok ugotowanych klusek i sałatki z pomidorów. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.