1. Mięso oczyść, umyj i osusz. Lekko rozbij. Obsyp z obu stron solą i pieprzem. Odstaw do lodówki.
2. Płatki kukurydziane lub owsiane drobno posiekaj. Wymieszaj w misce z 1 łyżką mąki pszennej, mąką ziemniaczaną, roztartymi ziołami prowansalskimi oraz dopraw do smaku solą i pieprzem.
3. Jajko rozbij w misce i wymieszaj z mlekiem. Mięso najpierw obtocz w pozostałej mące pszennej, zanurz w jajku z mlekiem, a następnie obtocz w panierce z płatków kukurydzianych lub owsianych. Podsmaż na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor, a następnie przełóż do piekarnika rozgrzanego do 170°C na około 20 minut.
4. Zrób purée z groszku. W tym celu odcedź go i zblenduj, podgrzej na patelni z 1 łyżką masła, solą i pieprzem. Dodaj otartą skórkę i sok z limonki. Przygotuj marchewkę z kukurydzą. Marchewki ugotuj al dente w osolonej wodzie. Na patelni na maśle podsmaż delikatnie posiekany pozostały czosnek, ugotowane marchewki oraz odcedzoną kukurydzę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Kotlety połóż na purée z groszku. Obok ułóż marchewkę z kukurydzą. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.