Grillowany filet z warzywami

20 min.
4 os.
450 kcal/os.
6.70 zł/os.

Składniki

  • filet z piersi kurczaka - 1 kg
  • ziemniaki - 1/2 kg
  • czosnek - 1 główka
  • suszony tymianek - 1 łyżeczka
  • chrzan - 1 słoik
  • buraczki czerwone - 1 słoik
  • suszona bazylia - 1 łyżeczka
  • pomidorki koktajlowe - 1/2 opak.
  • olej - 1/2 szklanki
  • cukinia - 1 szt.
  • musztarda - 1 słoik
  • sól, pieprz
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Mięso umyj, osusz i pokrój w plastry o grubości 2 cm. Zamarynuj w mieszance soli, pieprzu, bazylii, tymianku i musztardy.

2. Ziemniaki pokrój na ćwiartki, przypraw solą, pieprzem i tymiankiem.

3. Cukinię pokrój w plastry i razem z pomidorkami ułóż na grillu.

4. Grilluj zamarynowanego kurczaka przez 25 minut, a warzywa do zarumienienia się. Buraczki przesmaż na patelni. Zgrillowany filet z piersi kurczaka serwujemy z warzywami i ziemniakami, dodajemy chrzan, obok wykładamy buraczki. Smacznego!

Przyrządzisz dzięki produktom

Ziemniaki wczesne

1kg

Czosnek młody

1 szt.

Tymianek Prymat

10 g, 99,99 zł/kg, Prymat

Chrzan tarty

, 175 g, 15,94 zł/kg, Smak

Buraczki Słoneczny Ogród

510 g, 3,90 zł/kg, wiórki

Piwo Dziki Sad

, 0,4 l, 7,48 zł/l, butelka bezzwrotna, różne rodzaje, Grupa Żywiec

Filet z piersi kurczaka podwójny

Podobne przepisy