1. Mięso umyj i osusz, odkrój polędwiczki. Pozostałe grubsze części przekrój wzdłuż, tak aby z każdego kawałka powstały po 2 kotlety. Każdy kotlet lekko rozbij przez folię spożywczą, tak aby nie poszarpać mięsa. Oprósz solą i pieprzem z obu stron.
2. Masło mocno schłodź. Pokrój w kostki. Na każdym rozbitym kotlecie ułóż kawałek masła, posyp natką pietruszki, a następnie zwiń w roladkę i zepnij wykałaczką. Roladki obtocz w mące, później w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej.
3. Sałatę umyj i porwij na małe kawałki. Awokado obierz i pokój w kostkę, pomidorki umyj i przekrój na pół, gruszkę umyj, obierz i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Wszystko razem delikatnie wymieszaj. Oliwę, musztardę i miód wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem. Sałatkę zalej sosem bezpośrednio przed podaniem.
4. Ryż lub mieszankę z ryżem ugotuj według przepisu na opakowaniu. W wysokiej patelni rozgrzej olej. Obsmaż roladki na złoty kolor z każdej strony, następnie odsącz z tłuszczu i wstaw na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Przed podaniem pokrój roladki na kawałki. Podawaj je na talerzu obok ryżu i sałatki. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.