1. Z fileta z łososia odkrój skórę, podziel rybę na 4 części, umyj i osusz. Obsyp solą i pieprzem.
2. Suszone pomidory drobno pokrój. Liście szpinaku umyj. Masło rozgnieć z 2 ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę.
3. Każdy kawałek łososia posmaruj masłem czosnkowym, połóż na nim kawałek sera pleśniowego i kilka liści szpinaku. Zawiń każdy kawałek ryby w 2 plastry boczku. Włóż do naczynia żaroodpornego i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na około 30 minut. W tym czasie gotuj ziemniaki.
4. Kukurydzę i groszek odsącz z zalewy i przełóż do miski. Ugotowane ziemniaki, cebulę i ogórki kiszone pokrój w kostkę. Wszystko włóż do miski, dodaj posiekany szczypiorek i czosnek oraz majonez i jogurt. Wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem. Kawałki łososia podawaj ułożone na talerzu. Obok w naczyniu postaw sałatkę ziemniaczaną. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.