1. Mięso umyj i osusz. Obsyp solą i pieprzem. Musztardę wymieszaj z bułką tartą i połową oliwy. Połową powstałego sosu nasmaruj ćwiartki z kurczaka. Odstaw.
2. Ziemniaki umyj, pokrój na ćwiartki. Pozostałą oliwę wymieszaj z przyprawą do ziemniaków, solą i pieprzem. Obtocz w powstałej mieszance ziemniaki, włóż je do naczynia żaroodpornego i wstaw do rozgrzanego do 160°C piekarnika. Piecz około 50 minut, co jakiś czas obracając.
3. Ćwiartki z kurczaka ułóż na rozgrzanym grillu i grilluj około 10 minut z każdej strony. Posmaruj je pozostałym sosem i grilluj po kilka minut z każdej strony.
4. Cebulę obierz i pokrój w piórka, selera umyj i pokrój w paski o grubości około 0,5 cm. Ananas pokrój w kostkę. Wymieszaj z żurawiną, koperkiem i jogurtem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. 2 Ćwiartki układaj na talerzu obok pieczonych ziemniaków i sałatki. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.