1. Mięso umyj i osusz. Curry, przyprawę do kurczaka, nieco soli i pieprzu wymieszaj z sosem sojowym i 3 łyżkami oleju. Obtocz mięso z każdej strony i ułóż w naczyniu żaroodpornym.
2. 2 cebule pokrój w piórka, czosnek drobno posiekaj. Rozłóż równomiernie na mięsie. Przykryj i odstaw do lodówki.
3. Mięso wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190°C i piecz pod przykryciem 40 minut. Po tym czasie wyjmij z piekarnika, odkryj i zalej mleczkiem kokosowym. Wstaw ponownie do piekarnika, ale już bez przykrycia i piecz jeszcze 15 minut.
4. Kopytka przygotuj według przepisu na opakowaniu. Kapustę odsącz z nadmiaru soku i posiekaj. Jeśli jest bardzo słona, opłucz ją w wodzie. 1 cebulę pokrój w piórka, marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a paprykę pokrój w wąskie paseczki. Zalej 2 łyżkami oleju i dopraw do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Udka polej sosem, podawaj z kopytkami i surówką. Posyp posiekaną natką pietruszki. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.