1. Mięso umyj i osusz. Pokrój na kotlety grubości 1,5 cm. Lekko rozbij przez folię spożywczą. Odstaw.
2. Kuskus przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Miąższ batatów dobrze rozgnieć. Wymieszaj z kaszą, mąką, 2 ząbkami czosnku drobno pokrojonymi. Dopraw do smaku solą i pieprzem i na końcu wymieszaj z jajkiem. Uformuj okrągłe kotleciki o grubości ok. 1,5 cm. Smaż na dobrze rozgrzanym tłuszczu ok. 5 minut z każdej strony.
3. Natkę pietruszki zmiksuj z 1 ząbkiem czosnku, 2 łyżkami oliwy i sokiem z cytryny. Dopraw do smaku solą. Pomidorki umyj i osusz. Przekrój na połówki. Cebulę obierz i pokrój w cieniutkie krążki. 1 ząbek czosnku bardzo drobno posiekaj. Wymieszaj delikatnie z posiekaną bazylią. Dopraw do smaku solą i pieprzem, skrop oliwą i octem balsamicznym.
4. Mięso usmaż w papirusie wg przepisu na opakowaniu. Kotlety podawaj od razu po usmażeniu, ułożone obok kotlecików z kaszy, polanych pietruszkowym pesto, oraz surówki z pomidorów. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.