1. Szynkę pokroić w plastry i cienko rozklepać. Do przygotowania w 85 minut Koszt porcji wynosi ok. 7,60 zł Danie na 4 osoby KCAL Porcja zawiera 750 kcal
2. Ogórki, paprykę konserwową, boczek, cebulę pokroić w drobne paski. Wymieszać z musztardą, doprawić solą i pieprzem. Gotowy farsz nałożyć na przygotowane mięso i zawinąć w roladki. Dusić w garnku 40 minut.
3. Kapustę posiekać drobno i dusić w garnku z masłem, cynamonem, rodzynkami oraz miodem, aż będzie miękka.
4. Ugotowane ziemniaki przepuścić przez praskę, ostudzić, dodać mąkę, jajka. Uformować małe kluski i gotować je w osolonej wodzie do momentu wypłynięcia. Obok roladek z szynki położyć kapustę oraz kluski polane sosem powstałym z roladek.
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.