1. Umyj i osusz filet z indyka, następnie rozklep na duży płat o grubości 0,5 cm. Następnie przygotuj ciasto: wymieszaj jajka z mlekiem i mąką, 2 łyżkami kurkumy, dopraw solą.
2. Marchewkę i korzeń pietruszki pokrój w cienkie paski i wymieszaj z posiekaną natką pietruszki. Dodaj sól i pieprz młotkowany z kolendrą. Składniki ułóż na rozklepanym filecie i zawiń w roladę.
3. Ugotuj kaszę zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Posiekaj drobno cebulę, a następnie przesmaż na maśle i wymieszaj z kaszą.
4. Pokrój roladę na kawałki o grubości 2 cm, obtocz w cieście i smaż na patelni do zrumienienia na średnim ogniu. Do garnuszka wlej śmietanę, dopraw pieprzem i solą. Gotuj przez ok. 5 minut, aż sos zgęstnieje. Na talerz nałóż kaszę gryczaną, obok kawałek usmażonego indyka w cieście oraz sos. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.