1. Filet z indyka umyj, pokrój w plastry w poprzek włókien, a następnie lekko rozgnieć go dłonią. Czosnek obierz i posiekaj lub przeciśnij przez praskę. Oliwę, sok z cytryny, przyprawę Knorr, ketchup, miód i czosnek wymieszaj i przypraw mięso.
2. Plastry mięsa posmaruj marynatą, wstaw do lodówki na 30 minut. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia, połóż na niej mięso i piecz ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni, często smarując je marynatą. Po ok. 10 minutach pieczenia odwróć mięso na drugą stronę (ewentualnie przykryj folią aluminiową, aby nie było suche).
3. Kalafior podziel na różyczki, marchewki przekrój wzdłuż na pół, a seler naciowy pokrój w ukośne plasterki. Warzywa wrzuć do osolonego wrzątku, dodaj mrożoną fasolkę (jeśli używasz świeżej, oczyść ją wcześniej). Gotuj wszystko kilka minut. Odsącz.
4. Przygotuj dip. Rzodkiewki oczyść, zetrzyj na tarce. Wymieszaj z jogurtem i sokiem z cytryny, przypraw solą i pieprzem. Warzywa ułóż na półmisku razem z upieczonym indykiem. Podawaj z dipem jogurtowym, ewentualnie posyp koperkiem. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.