1. Ćwiartki z kurczaka umyj i natrzyj przyprawami i olejem. Wyciśnij sok z pomarańczy, a skórkę pokrój w cienkie paski. Mięso polej sokiem i oprósz skórką. Tak przygotowanego kurczaka owiń boczkiem i włóż na blaszkę do rozgrzanego do 1800 C piekarnika.
2. Po 15 minutach do piekącego się mięsa dodaj pokrojone w drobne paski paprykę, cebulę i pieczarki. Piecz kolejne 25 minut w 170 stopniach.
3. Jarmuż gotuj przez 5 minut w osolonej wodzie. W międzyczasie ugotuj kaszę gryczaną zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
4. Pokrój i ugotuj marchewkę. Kiedy będzie miękka, odcedź ją i ugnieć na purée. Dodaj oliwki i wymieszaj składniki. Ćwiartki z kurczaka wyłóż na talerz, obok ułóż warzywa i jarmuż. Dodaj kaszę oraz purée marchewkowe. Do dekoracji użyj posiekanej natki pietruszki. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.