1. Żółtka ubij z cukrem, dodaj 1/4 kostki margaryny i wymieszaj na jednolitą masę.
2. Dodaj startą skórkę z cytryny. Oddzielnie ubij na sztywno pianę białka i dodaj ją do masy. Na koniec wsyp mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszaj łyżką.
3. Przygotuj formę do babki. Wysmaruj ją margaryną i posyp bułką tartą. Wstaw ciasto do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 50 minut.
4. Cukier puder wymieszaj z sokiem z połowy cytryny. Polej babkę lukrem cytrynowym. Możesz udekorować ją skórką z cytryny, posiekanymi morelami i ulubionymi bakaliami. Babkę podawaj na paterze. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.