1. Mięso umyć i osuszyć. Pokroić na mniejsze kawałki. Doprawić solą i pieprzem. Obsmażyć na rozgrzanej patelni i przełożyć do wysokiego rondla.
2. Cebule (2 szt.) i czosnek obrać, następnie posiekać i zeszklić. Żeberka zalać kwasem chlebowym. Dodać cebulę z czosnkiem, rozmaryn, miód i posiekaną papryczkę chili. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu, aż żeberka będą miękkie (ok. 1 godz.).
3. Żeberka po wyjęciu z sosu grillować na rozgrzanej patelni grillowej. Do sosu pozostałego po żeberkach dodać masło i gotować na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
4. Obrane i umyte ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę (1 szt.) posiekać. Do startych ziemniaków dodać posiekaną cebulę, mąkę pszenną i posiekany koperek. Dodać jajko, doprawić solą i pieprzem. Placki smażyć o średnicy 5-6 cm na mocno rozgrzanym oleju. Żeberka podawać polane sosem. Obok ułożyć po kilka placków ziemniaczanych. Na plackach położyć kwaśną śmietanę. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.