1. Mielone mięso włóż do miski, dodaj 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu, oregano i mieloną paprykę. Wymieszaj i odstaw.
2. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Papryki przekrój wzdłuż na pół, wyjmij gniazda nasienne. Posyp w środku solą i pieprzem.
3. Cebulę i czosnek drobno posiekaj i zeszklij na oliwie na dużej patelni. Następnie dodaj mięso i wszystko przesmaż. Dodaj fasolę i kukurydzę z zalewą, pomidory, cukier i wszystko wymieszaj. Gotuj chwilę, tak aby pomidory się rozpadły.
4. Do mięsa z warzywami dodaj ugotowany ryż, wymieszaj. Farsz nałóż do połówek papryk. Wstaw do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz ok. 10 minut. Następnie posyp papryki startą mozzarellą i piecz jeszcze 5 minut. Możesz je podać z ulubionym pieczywem. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.