1. Mięso umyj i osusz, a następnie pokrój w paski. Oprósz solą, pieprzem oraz paprykami.
2. Jajko roztrzep. Panierkę Panko wymieszaj z bazylią i oregano. Kawałki mięsa obtocz najpierw w jajku, a następnie w przygotowanej panierce. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż kawałki kurczaka.
3. Makaron lasagne delikatnie podgotuj, tak żeby dał się zwijać. Kawałki makaronu smaruj sosem pomidorowym i w tak przygotowany makaron zawiń kawałki kurczaka. Przełóż do naczynia żaroodpornego, zalej pozostałym sosem pomidorowym wymieszanym z natką. Piecz w temperaturze 180°C ok. 30 minut. Następnie posyp mozzarellą i piecz jeszcze 5 minut.
4. Sałatę przełóż do dużej miski. Dodaj umytą rukolę i buraka pokrojonego w półplastry. Na wierzchu ułóż kozi ser pokrojony w kostkę. Polej sosem do sałatek przygotowanym według przepisu na opakowaniu. Przed podaniem wyjmij z roladek wykałaczki. Podawaj na talerzu obok ryżu i sałatki. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.