1. Mięso umyj i osusz. Obsyp dokładnie przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem.
2. Obsmaż ćwiartki na oliwie (4 łyżki) na złoty kolor. Na tej samej oliwie delikatnie podsmaż posiekaną cebulę i czosnek.
3. Cebulę z czosnkiem ułóż w żaroodpornym naczyniu. Na nich połóż ćwiartki z kurczaka, a na mięsie suszone pomidory. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i zapiekaj ok. 40 minut. Makaron ugotuj al dente według przepisu na opakowaniu.
4. Marchewkę obierz, umyj i pokrój w cienkie pasy obieraczką do warzyw. Pomidorki koktajlowe przekrój na pół. Mieszankę sałat wyłóż do dużej miski. Dodaj pokrojoną marchewkę i pomidorki koktajlowe. Zalej fixem do sałatek przygotowanym według przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubij. Następnie dodaj do niej posiekaną natkę i odrobinę soli i pieprzu. Delikatnie wymieszaj. Ćwiartki ułóż na talerzu obok makaronu i sałatki. Na makaronie połóż nieco ubitej śmietany. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.