1. Mięso oczyść, umyj i osusz. Obsyp solą i pieprzem.
2. Na rozgrzanym oleju podsmaż ćwiartki z obu stron na złoty kolor.
3. Owoce umyj, obierz i pokrój w plastry. Cebulę pokrój w piórka. Ułóż je na dnie żaroodpornego naczynia. Na owocach i cebuli połóż ćwiartki z kurczaka.
4. Całość posyp rodzynkami i posiekanymi orzechami oraz polej curry wymieszanym z sosem sojowym. Naczynie żaroodporne wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 oC na 50 minut. Upieczone ćwiartki podawaj na talerzu obok ulubionego pieczywa, a surówkę w osobnym naczyniu. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.