1. Mięso oczyść, umyj i osusz. 6 łyżek jogurtu wymieszaj z 3 posiekanymi cebulkami (bez szczypiorku), oliwą, połową soli i ziołami prowansalskimi. Mięso natrzyj powstałą marynatą i odstaw do lodówki na 2 godziny.
2. o tym czasie obsmaż ćwiartki z kurczaka z obu stron na patelni grillowej, a następnie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C na około 50 minut.
3. Z kapusty zdejmij wierzchnie liście, a następnie drobno ją poszatkuj. Włóż do miski, posyp solą i ugnieć, tak aby zmiękła i puściła sok. Pozostałą cebulę i szczypiorek drobno posiekaj. Marchew i jabłko obierz, umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Kapustę, cebulę, szczypiorek, marchew, jabłko i koperek wymieszaj. Dodaj pozostałe 2 łyżki jogurtu i 2 łyżki śmietany. Dopraw do smaku solą i pieprzem i znów wymieszaj.
4. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Ćwiartki z kurczaka podawaj ułożone obok ryżu i surówki. Obok w naczyniu podaj hummus. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.