1. Buraki umyj i ugotuj. Ćwiartki z kurczaka umyj, oczyść, posyp solą, pieprzem i suszoną papryką.
2. Gruszki pokrój w plastry i ułóż je na dnie wysmarowanego olejem żaroodpornego naczynia na przemian z ananasem z puszki.
3. Na ułożonych w naczyniu owocach połóż mięso, posiekaną cebulę, posyp żurawiną i posiekanymi orzechami. Całość polej sosem sojowym wymieszanym z curry. Szczelnie przykryj i piecz w piekarniku około 50 minut w temperaturze 190 stopni.
4. Buraki i ser feta pokrój w kostkę i wymieszaj. Przygotuj sos, mieszając 3 łyżki oleju z łyżką musztardy, łyżką miodu, solą i pieprzem. Polej nim buraczki z serem i obsyp je prażonym słonecznikiem i posiekanym szczypiorkiem. Przygotuj kaszę kuskus według przepisu na opakowaniu. Kurczaka wyłóż na talerz, obok umieść owoce i polaną sosem kaszę. Serwuj z sałatką z buraka. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.