1. Mięso oczyść i umyj. Pokrój w plastry o grubości ok. 1,5-2 cm. Dobrze rozbij pomiędzy dwiema warstwami folii spożywczej. Obsyp solą, pieprzem, przyprawą do wieprzowiny i oregano.
2. Na każdym rozbitym kawałku mięsa ułóż plaster szynki oraz po 2 suszone pomidory. Zwiń roladki i zepnij je wykałaczkami.
3. Każdy kawałek zawiń w folię aluminiową. Grilluj na dobrze rozgrzanym grillu około 40 minut, co jakiś czas przekręcając roladki.
4. Twarożek wymieszaj z jogurtem, startymi na tarce rzodkiewkami, drobno posiekanym czosnkiem, cebulą i koperkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Pieczywo grilluj po około 2 minuty z każdej strony. Roladki podawaj ułożone obok pieczywa. W osobnym naczyniu umieść sos. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.