1. Umyj i osusz mięso, a następnie rozbij je na cienkie kotlety. Obsyp solą i pieprzem z każdej strony.
2. Obierz czosnek, przeciśnij go przez praskę i podsmażaj lekko na rozgrzanym maśle. Dodaj umyty szpinak, sól, pieprz oraz dwie drobno posiekane gałązki bazylii i kontynuuj smażenie.
3. Na rozbite kotlety nałóż przygotowany farsz oraz kawałki sera feta. Zwiń mocno roladki i obsmażaj z każdej strony. Następnie przełóż je do garnka, zalej wodą i odczekaj do jej zagotowania. Dodaj pomidory z puszki, resztę posiekanej bazylii oraz sól i pieprz do smaku.
4. Zagotuj wodę z kostką bulionu i ugotuj w niej kaszę pęczak według przepisu na opakowaniu. Roladki i kaszę pęczak ułóż obok siebie na talerzu. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.