1. Mięso umyj i osusz. Oprósz solą i pieprzem.
2. W misce wymieszaj sok z cytryny z drobno startą skórką, posiekanym tymiankiem, drobno posiekanym czosnkiem oraz 4 łyżkami oliwy z oliwek. Kurczaka dokładnie obtocz w marynacie i odstaw.
3. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Cukinię pokrój w plastry lub półplastry, paprykę w paski, pomidorki zostaw w całości. Skrop pozostałą oliwą z oliwek. Grilluj warzywa na tacce do grilla. Następnie ostudzony makaron i warzywa delikatnie wymieszaj z serem typu feta pokrojonym w kostkę. Dopraw do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
4. Ćwiartki z kurczaka grilluj po kilkanaście minut z każdej strony. Podawaj na talerzu obok sałatki. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.