1. Mięso umyj i osusz. Podziel na porcje.
2. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i zeszklij na 1 łyżce masła. Wymieszaj z przeciśniętymi przez praskę 2 ząbkami czosnku, ketchupem, sosem sojowym, miodem, octem winnym i musztardą. Dopraw do smaku solą, pieprzem i czerwoną papryką.
3. W 1/3 sosu obtocz mięso. Grilluj na rozgrzanym ruszcie ok. 20 minut, co jakiś czas obracając mięso i smarując je sosem.
4. 2 łyżki masła wymieszaj z 1 ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę, dopraw do smaku solą i pieprzem. Kromki pieczywa posmaruj masłem, posyp startym serem. Grilluj, aż ser się rozpuści. Podgrzej pozostały sos. Kawałki mięsa podawaj polane ciepłym sosem z pieczywem czosnkowym. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.