1. Mięso umyj i osusz, pokrój w dość dużą kostkę. Obsyp solą i pieprzem oraz przyprawą do grilla.
2. Papryki umyj, pozbaw gniazd nasiennych i pokrój w dużą, ok. 2-centymetrową kostkę. Cebulę obierz i pokrój w krążki, plastry ananasa potnij w kostkę, cukinię umyj i pokrój w półksiężyce lub krążki.
3. Kawałki mięsa nadziewaj na patyczki szaszłykowe na przemian z papryką, cebulą, ananasem i cukinią. Grilluj ok. 20 minut, co pewien czas obracając szaszłyki, aby upiekły się z każdej strony.
4. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, połącz z odcedzoną z zalewy kukurydzą i pokrojonym w plasterki selerem naciowym. Jogurt wymieszaj ze śmietaną, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekaną natką. Polej sałatkę sosem i posyp pokrojonym szczypiorem. Szaszłyki podawaj ułożone obok sałatki. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.