1. Mięso umyj i osusz. Obsyp solą i pieprzem. Obsmaż na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Przełóż do żaroodpornego naczynia.
2. Czosnek posiekaj, cebulę obierz i pokrój w piórka. Delikatnie podsmaż na maśle. Dodaj do szynki wieprzowej.
3. Marchew i pietruszkę obierz, umyj i pokrój w słupki. Fasolkę umyj i przekrój na 2-3 kawałki. Pieczarki umyj i, jeśli są duże, przekrój. Papryczkę jalapeno drobno pokrój. Obłóż warzywami szynkę, zalej bulionem, dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C ok. 60 minut.
4. Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Sos przygotuj na wywarze powstałym podczas pieczenia mięsa, wg przepisu na opakowaniu. Szynkę pokrojoną w plastry podawaj polaną sosem, obok pieczonych warzyw i ziemniaków posypanych koperkiem. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.