1. Mięso umyj i osusz. Lekko rozbij. Posól i popieprz z każdej strony. Obtocz w mące.
2. Podsmaż je na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Zdejmij z patelni. Cebulę obierz i pokrój w piórka, ogórka pokrój w drobne paseczki.
3. Cebulę zeszklij na tym samym oleju, na którym smażyło się mięso, dodaj ogórki i żurawinę. Zalej wszystko bulionem, dołóż mięso i duś razem ok. 30 minut.
4. Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Lekko rozbij. Szynkę podawaj polaną sosem, z położonymi obok surówką oraz ziemniakami z koperkiem. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.