1. Całą szynkę włożyć do naczynia żaroodpornego, pokroić pomarańczę, jabłko, śliwki i dodać do szynki w naczyniu. Posypać pieprzem, solą, cynamonem i dodać liście laurowe. Odstawić na 10 minut do lodówki do połączenia smaków. Piec 50 minut w temp. 170 °C.
2. Ugotować i ugnieść ziemniaki, dodać masło.
3. Kapustę pekińską drobno pokroić, dodać obrany, pokrojony w kostkę ogórek, kukurydzę, doprawić solą, pieprzem i oliwą.
4. Zlać sos z pieczenia, dodać rodzynki, cynamon, ser pleśniowy i śmietanę. Gotować 10 minut. Szynkę pokroić w plastry, obok ułożyć purée oraz surówkę. Mięso polać sosem.
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.