1. Męso umyj i osusz. Pokrój na plastry grubości 1-1,5 cm. Lekko rozbij. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
2. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju. Obsmaż na nim kotlety z obu stron. Następnie zalej je bulionem, dodaj ziele angielskie i liść laurowy, drobno posiekany czosnek i gotuj ok. 20 minut. Następnie dodaj śmietankę, zagotuj wszystko razem na wolnym ogniu. Na koniec dodaj do sosu koperek.
3. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Ostudź. Dopilnuj, żeby się nie posklejał. Wymieszaj z jajkiem i mąką. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Uformuj z masy placuszki i smaż je z obu stron do zrumienienia na dobrze rozgrzanym oleju.
4. Pomidorki i truskawki umyj i przekrój na połówki. Wymieszaj z mixem sałat. Zalej sosem przygotowanym według przepisu na opakowaniu. Pulpeciki układaj obok placuszków makaronowych polanym sosem. Obok ułóż sałatkę. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.