1. Mięso umyj, osusz. Delikatnie rozbij tłuczkiem. Posyp solą, pieprzem i na chwilę odstaw.
2. Pęczak ugotuj według przepisu na opakowaniu. Marchew obierz obieraczką i pokrój w słupki. Papryki umyj i pokrój w paski. Na patelni rozpuść masło z miodem. Podsmażaj marchew oraz obie papryki z dodatkiem tymianku, chili i soli, aż będą miękkie.
3. Kotlety smaż na rozgrzanym oleju po 5-6 minut z każdej strony i przełóż do ciepłego piekarnika, żeby nie wystygły.
4. Przygotuj sos. Na patelnię wlej wino, dodaj śmietankę, musztardę, zioła prowansalskie, sól i pieprz. Wszystko wymieszaj. Ser obierz ze skórki, pokrój w małe kawałeczki i dodaj do sosu. Podgrzewaj na małym ogniu do połączenia składników. Na koniec dodaj koperek. Kotlety ułóż na talerzu, polej sosem. Obok ułóż marchew i ziemniaki. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.