1. Mięso umyj i osusz. Każdy kotlet delikatnie rozbij, a następnie przekrój na pół do 3/4 długości, aby powstały kieszonki. Przypraw solą i pieprzem, również wewnątrz kieszonki.
2. Pieczarki umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę i 2 ząbki czosnku obierz i drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej masło i delikatnie podsmażaj na nim cebulę i czosnek, a następnie pieczarki. Dodaj natkę pietruszki. Całość dopraw solą i pieprzem. Ostudź i wymieszaj z serem pokrojonym w kostkę oraz drobno pokrojonymi suszonymi pomidorami.
3. Każdą kieszonkę nadziej farszem i zepnij wykałaczkami. Rozgrzej na patelni 2 łyżki oliwy. Smaż mięso z każdej strony, a następnie przełóż je do żaroodpornego naczynia. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni przez ok. 40 minut.
4. Rukolę umyj i włóż do wysokiego naczynia. Dodaj pozostałą oliwę, sól, pieprz i ząbek czosnku. Zmiksuj na gładki sos. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Szalotkę pokrój. Z cytryny zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Wszystko dodaj do sosu z rukoli i delikatnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu, a potem przesmaż na łyżce roztopionego masła. Kieszonki podawaj polane salsą z rukoli, a kaszę posypaną posiekanym koperkiem na kleksie z konfitury żurawinowej. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.