1. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie.
2. Kapustę opłucz, zdejmij wierzchnie liście, wytnij głąb i pokrój w paski. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Marchewkę obierz, umyj i zetrzyj na tarce.
3. Na rozgrzanym oleju podsmaż mięso. Następnie dodaj cebulę, pokrojoną kapustę, marchewkę oraz pomidora i duś razem pod przykryciem około 10 minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem i papryką w proszku. Na końcu dodaj oliwki i posiekany koperek i wymieszaj.
4. Mleko, jajka i śmietankę wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Do żaroodpornego naczynia włóż połowę makaronu, następnie połowę mięsa z warzywami. Zalej połową zalewy z mleka, jajek i śmietany i posyp połową startego sera. Następnie ułóż tak samo kolejną warstwę. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 170°C i piecz około 10 minut. Zapiekankę pokrój na kwadraty. Podawaj od razu po przygotowaniu. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.