1. Mięso mielone włóż do miski, dopraw solą i pieprzem. Jedną cebulę i czosnek drobno posiekaj i delikatnie przesmaż na 2 łyżkach oleju. Ostudź i dodaj do mięsa. Dokładnie wymieszaj.
2. Następnie dodaj do mięsa ugotowaną kaszę gryczaną, posiekaną natkę pietruszki, drobno pokruszony ser gorgonzola, jajko i ponownie dokładnie wymieszaj.
3. Z mięsa uformuj płaskie kotlety, obtocz je w panierce i usmaż na rozgrzanym oleju.
4. Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Jedną cebulę pokrój w cienkie piórka i podsmaż na rozgrzanym maśle. Dodaj starte na tarce o grubych oczkach buraki. Dopraw solą, pieprzem i cukrem do smaku. Smaż wszystko przez chwilę. Kotleciki podawaj ułożone na talerzu obok ziemniaków posypanych koperkiem. Buraczki podaj w osobnej miseczce. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.