1. Karkówkę nakłuż nożem, a w nakłucia wcisnąć ząbki obranego czosnku. Mięso natrzeć papryką wędzoną, solą, tymiankiem, obłożyć liśćmi laurowymi i zawinąć w folię aluminiową.
2. Włożyć do piekarnika i piec przez 60 minut w 180 oC.
3. Wywar powstały podczas pieczenia zlać do garnuszka, dodać ziele angielskie, wlać czerwone wino, doprawić solą i pieprzem, gotować przez 10 minut i zagęścić mąką.
4. Warzywa (pomidory, cukinia i pieczarki) pokroić w drobną kostkę i dusić na maśle, doprawić solą i pieprzem. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy oraz rodzynki i dusić kolejne 10 minut. Karkówkę pokroić w centymetrowe plastry, ułożyć na warzywach i polać sosem.
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.