1. Mięso umyj i osusz. Sól, pieprz, majeranek, kminek, drobno posiekany czosnek oraz musztardę wymieszaj i natrzyj nimi karkówkę. Odstaw na kilka godzin do lodówki.
2. Pokrój mięso w plastry ok. 1-1,5 cm grubości. Obtocz w mące i obsmaż na rozgrzanym oleju z obu stron. Przełóż do naczynia żaroodpornego.
3. Marchew, ziemniaki i selera umyj i pokrój w plastry. Cebule obierz i pokrój w piórka. Paprykę umyj, oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w paski. Warzywami obłóż mięso.
4. Boczek pokrój w drobne paseczki i ułóż na warzywach. Zalej bulionem. Przykryj naczynie i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C na około 60 minut. Po tym czasie odkryj, posyp bułką tartą i podpiecz jeszcze 10 minut, tak aby boczek się zrumienił. Mięso podawaj ułożone na warzywach. Przed podaniem udekoruj natką pietruszki. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.