1. Filet z piersi kurczaka umyj i osusz. Pokrój w kostkę o grubości 2-3 cm. Skrop olejem i natrzyj przyprawą do grilla.
2. Od dymki odkrój cebulę i pokrój ją w krążki lub w cząstki, paprykę w kostkę, a boczek w plastry. Nadziewaj mięso na patyczki do szaszłyków na przemian z kolorową papryką, boczkiem i cebulą.
3. Szaszłyki grilluj, od czasu do czasu polewając piwem. Wymieszaj 4 łyżki jogurtu greckiego z pokrojoną w drobną kostkę pozostałą papryką, częścią posiekanego szczypioru, przyprawą curry oraz solą i pieprzem.
4. Kapustę pokrój w kostkę, marchewkę umyj i zetrzyj obieraczką na plastry. Pokrojone warzywa włóż do szklanego naczynia. Pozostałą część jogurtu greckiego połącz z sokiem z cytryny, dodaj posiekany czosnek, sól i pieprz, a następnie wymieszaj. Zalej warzywa sosem i posyp pozostałym szczypiorkiem. Szaszłyki wyłóż na talerz, podawaj z dipem i sałatką. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.