1. Filety z piersi kurczaka umyj i osusz. Każdy z filetów przekrój wzdłuż (nie docinając do końca) i rozbij delikatnie tłuczkiem. Przypraw solą i pieprzem.
2. Na każdym płacie kurczaka ułóż po dwa plastry boczku, kawałek sera pleśniowego i 4-5 szparagów. Filety zwiń w roladki i owiń jeszcze jednym plastrem boczku. Aby roladka utrzymała swój kształt, możesz wbić w nią wykałaczkę.
3. Ułóż roladki w żaroodpornym naczyniu, dodaj tłuszcz do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 30 minut. Od czasu do czasu obracaj.
4. W trakcie pieczenia mięsa ugotuj ryż oraz przygotuj warzywa na patelni zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po przygotowaniu wymieszaj składniki ze sobą, dodaj kukurydzę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i krótko podsmażaj. Roladki wyłóż na talerz, obok umieść ryż z warzywami. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.