1. Karkówkę umyj i osusz ręcznikiem kuchennym. Pokrój w dużą kostkę. Przygotuj marynatę, mieszając przyprawę do grilla z drobno posiekanym czosnkiem, solą, pieprzem oraz olejem. Zalej nią mięso. Umytą i obraną marchewkę dopraw solą, ziołami prowansalskimi i oliwą.
2. Cebulę obierz i pokrój w grube plastry, a umyty rabarbar na kawałki o długości 2-3 cm. Chleb pokrój w grubą kostkę i skrop olejem. Na patyczki do szaszłyków nadziewaj naprzemiennie mięso, cebulę, rabarbar i chleb.
3. Grilluj szaszłyki i pokrojoną marchewkę przez ok. 20 minut. W tym czasie ugotuj makaron w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
4. Składniki sosu zblenduj na gładką masę. Wymieszaj składniki sałatki, posyp pokruszonym serem mozzarella i polej oliwą z oliwek. Szaszłyki wyłóż na talerz i polej sosem. Obok podaj sałatkę makaronową. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.