1. Kurczaka umyj i osusz. Podziel na porcje, a następnie obsyp solą i pieprzem. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
2. Posiekaj czosnek i cebulę, bakłażana pokrój w kostkę, a fasolkę szparagową na kawałki. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę czosnek, a następnie połącz je z pozostałymi warzywami. Całość dopraw i smaż przez kilka minut, co chwilę mieszając. Dodaj przecier pomidorowy i bulion.
3. W żaroodpornym naczyniu umieść połowę sosu z warzywami, ułóż kawałki kurczaka i zalej pozostałym sosem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piecz około 40 minut.
4. Przygotuj ryż według instrukcji na opakowaniu. Kurczaka podaj na talerzu z ryżem i warzywami. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.