1. Filet z kurczaka umyj i osusz. Pokrój na paski o grubości ok. 1,5 cm. Posyp solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Odstaw na pół godziny do lodówki.
2. Sałatę umyj, korniszony zetrzyj na grubej tarce. Pomidory i ogórka pokrój w kostkę, cebulę w piórka.
3. Paski kurczaka obsmaż na rozgrzanym na patelni oleju do uzyskania złotego koloru. Placki tortilli posmaruj przegotowaną wodą, sparz na suchej patelni. Poczekaj, aż wystygną.
4. Wymieszaj jogurt, majonez, wyciśnięty przez praskę czosnek oraz ogórki starte na tarce. Każdy placek posmaruj powstałym sosem. Nałóż po 2 listki sałaty, kilka pasków kurczaka, pokrojone pomidory, ogórki, cebulę, oliwki i dodatkowo polej sosem. Zawiń w ruloniki, podwijając brzeg z jednej strony, aby nadzienie nie wypadało podczas jedzenia. Tortille podawaj ułożone na talerzu. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.