1. Schab umyj i osusz. Rozbij na cienkie plastry. Obsyp solą i pieprzem.
2. Masło utrzyj z drobno posiekanym czosnkiem, natką pietruszki i wymieszaj na jednolitą masę z serem startym na tarce o grubych oczkach. Rozbite kotlety posmaruj nadzieniem, pozostawiając brzeg mięsa nieposmarowany. Zawiń roladki i zepnij wykałaczkami.
3. Jajko roztrzep w głębokim talerzu. Opanieruj roladki w jajku, a następnie w bułce tartej. Obsmaż w połowie rozgrzanego oleju z każdej strony na złoty kolor (ok. 10 minut). Następnie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piecz 30 minut.
4. Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Szpinak dobrze umyj. Buraki pokrój w cienkie plastry, ser w cząstki. Ułóż warstwami szpinak i buraki. Na wierzchu połóż pokrojony ser. Z pozostałego oleju, musztardy i miodu przygotuj sos do sałatki. Zalej nim sałatkę bezpośrednio przed podaniem i posyp podprażonymi pestkami dyni. Roladki ułóż na talerzu obok ziemniaków i sałatki. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.