1. Mięso umyj i osusz. Lekko rozbij tłuczkiem. Oprósz solą i pieprzem.
2. Sałatę lodową porwij na drobne kawałki. Marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Korniszony pokrój w drobne paski. Dodaj 2 łyżki oliwy, jogurt i pietruszkę. Wsyp 1/2 łyżeczki soli i odrobinę pieprzu. Wymieszaj. W razie konieczności dodaj cukier.
3. Kotlety smaż na dobrze rozgrzanej patelni po 5-7 minut z każdej strony. Przełóż na pergamin, aby odsączyć je z tłuszczu. Następnie pokrój w ukośne paski o grubości ok. 0,5 cm.
4. 4 kromki chleba posmaruj konfiturą, a pozostałe 4 musztardą. Na kromkach posmarowanych konfiturą ułóż pokrojone kotlety, następnie wcześniej przygotowaną sałatkę i przykryj pozostałymi kromkami. Kanapki podawaj od razu po przygotowaniu. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.