1. Mięso umyj i osusz. Każdy kotlet delikatnie rozbij. Przypraw solą i pieprzem.
2. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy i podsmaż na niej kotlety z obu stron na złoty kolor. Dolej wino i podsmażaj, aż się zredukuje. Następnie zalej kotlety bulionem i duś pod przykryciem ok. 40 minut.
3. Do mięsa z sosem dodaj kapary, masło, śmietanę i musztardę. Sos z mięsem gotuj, aż zgęstnieje (ok. 5 minut). Dopraw do smaku solą i pieprzem.
4. Kopytka podsmaż na łyżce masła. Kapustę pekińską i cebulę pokrój. Marchewkę zetrzyj na grubej tarce. Jogurt wymieszaj z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dopraw do smaku solą i pieprzem. Sos wymieszaj z pokrojonymi warzywami. Kotlety podawaj polane sosem z kopytkami posypanymi koperkiem i z sałatką obok. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.