1. Warzywa obierz i umyj. Ziemniaki pokrój w cząstki, marchewkę i pora w plasterki, cebulę w ósemki, papryki w cząstki. Czosnek obierz i drobno posiekaj.
2. Minipotrawka w bułce: 500 g kiełbasy pokrój w plasterki. Podsmaż w wysokim rondlu na rozgrzanym oleju. Dodaj czosnek i cebulę, następnie pozostałe warzywa i chwilę podsmażaj. Zalej wodą do 3/4 wysokości rondla. Dodaj koncentrat pomidorowy.
3. Zagotuj, dodaj ziele angielskie i liść laurowy oraz pozostałe przyprawy do smaku. Gotuj, aż warzywa będą miękkie (ok. 20-30 minut).
4. Szaszłyki z kiełbasą: 200 g kiełbasy pokrój w plastry. Ananasa pokrój w kawałki. Nadziewaj na patyki szaszłykowe ananasa na przemian z kiełbasą i wcześniej pokrojonymi warzywami. Polej roztopionym masłem. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C ok. 15 minut, co jakiś czas polewając sokiem z ananasa. Minipotrawkę podawaj w bułce, a szaszłyki na talerzu z obok ułożonymi kawałkami bagietki. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.