1. Przecier pomidorowy przesmaż na patelni ok. 10 minut, dodaj 2 łyżki cukru, przypraw solą i pieprzem według własnego uznania. Jeżeli sos jest zbyt gęsty, dodaj odrobinę wody. Ziemniaki obierz i pokrój w krążki.
2. Karkówkę pokrój na plastry, każdy z nich natrzyj z obu stron solą, czarnym pieprzem oraz czosnkiem. Na dnie naczynia żaroodpornego rozprowadź równomiernie majonez, posyp go ziołami prowansalskimi, mieloną papryką, po czym połóż kotlety i ponownie posyp papryką.
3. Na mięsie ułóż pokrojoną cebulę, ziemniaki, pomidory, pieczarki, każdą warstwę oprószając delikatnie solą i pieprzem. Całość polej przygotowanym wcześniej sosem pomidorowym i wstaw do nagrzanego piekarnika.
4. Piecz przez 50 minut, następnie posyp zapiekankę startym serem i zapiekaj kolejne 10 minut. Podawaj zaraz po wyjęciu z piekarnika. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.